Oogsttijd! Feesttijd! Geworstel in de supermarkt….

De komende maanden zie je de winkels weer vollopen met heel veel lekkernijen en mooi eten. Jammer genoeg is er in de aanloop naar de feestdagen ook een heleboel meuk te vinden in de winkels. Je tussen de meuk doorworstelen in de supermarkt blijft elke keer weer een fenomeen voor mij. Hoe doen jullie dat eigenlijk?

Ik begin bijvoorbeeld met een lijstje thuis… ei, knoflook, ui, soms wat kip, geitenkaas, prei, spitskool, bloemkool, bananen nou dat ongeveer… Het vinden van de groenten is meestal vrij makkelijk gelukkig, dat lukt wel goed. Ook biologisch is vaak behoorlijk goed beschikbaar gelukkig… oh ja en de winterpenen natuurlijk. Dat is echt feest! Althans, ik word er blij van.

Dan het vinden van een goed stuk kip. Nou, dan ben je ff bezig hoor! Allerlei type aanduidingen met scharrel en uitloop en mais en weet ik veel allemaal… die wil ik dus allemaal niet.. biologisch is waar ik naar op zoek ben… dan is er uit een meter of 5 schap hooguit een heel klein beetje beschikbaar. Dat schiet dus echt voor geen meter op, letterlijk!

Kaas, dan ben je pas echt lang bezig… boerenkaas is wat ik zoek en dan liefst biologisch maar alleen boerenkaas is ook oke en dan nog geitenkaas… ik denk dat uit de ongeveer 25 verschillende opties er maar 1 aan mijn criteria voldoet. Bijzonder toch! We leven toch in een rijk land, we zijn toch welvarend… en dan is kaas nog niet eens iets wat ik dagelijks eet, gewoon zo lekker voor erbij…

Noten, nog zoiets waar er veel verpakkingen van staan en waar je eigenlijk bijna niets in de categorie voeding kunt plaatsen… de meeste noten zijn gezouten of gebrand en dan ook nog gekruid… ‘Gekruid’ dat is de marketing term voor ‘het maakt niet uit wat er inzit als er maar suiker inzit’ en ‘laten we er een fancy naam aan geven, dan weten die stomme mensen niet meer wat er inzit’. Nou zo merk je dus dat er bijna niets meer is wat fatsoenlijke voeding is… dit is het hele jaar door al zo… nu komen de feestdagen eraan!

Maar nu wordt het pas echt erg. De feestdagen! De koek, snoep, nepchocolade en freubel-fratsen staan her en der in het gangpad. Een berg met chocolade letters, een kartonnen schap met snoepgoed omdat je ‘natuurlijk niet wilt wachten.’ Ik voel me soms net in de jungle met te veel hindernissen om bij de kassa te komen. Natuurlijk weet ik ook wel dat die marketeers dat allemaal expres doen dat ik over de meuk struikel. Ze weten dat als je die suikers ZIET dat je het dan wel MOET meenemen… erg irritant.

Maar goed, ik ben wel erg benieuwd hoe jullie die jungle doorslingeren? Nog suggesties om het behendiger te doen?

1 antwoord
  1. Sandarijn
    Sandarijn zegt:

    Annette, als ik mijn kinderen dus kaas wil geven, mag het biologische boerenkaas zijn? Verder heel herkenbaar stukje. Het is een doolhof met de meest grote verleidingen. Zeg daar maar eens nee tegen. Voor mezelf nog wel te doen, maar onze kinderen is een ander verhaal.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *