Konjak! Gezond? Ja, ja…..

Ja dus! Konjak is super gezond, althans als je de wortel neem die ook wel ‘Amorphophallus konjac’ heet. Dit is een wortel knol die vooral in de Chinese-, Japanse- en Koreaanse keuken wordt gebruikt. Wortel? Ja, een groente dus!

Het is een wortelknol die wel 25 cm breed kan worden en 6 ons kan wegen. De wortel is enorm rijk aan voedingsvezels met een speciale naam: glucomannan. Deze vezel neemt veel vocht op en zo kan het 2 keer de darm helpen (vezels en vocht). Veel mensen die geen brood, pasta, rijst of aardappels meer eten denken dat ze vezels te kort zullen komen….. dat is dus helemaal niet nodig! Deze wortelknol kan enorm helpen.

Vaak wordt de Konjak ook ingezet om af te vallen of wordt het als gelatine gebruikt, dat kan allemaal… Er zijn nog veel meer positieve effecten van de wortelknol te vinden. Vooral de anti bacteriële eigenschappen in de darm zijn interessant. De smaak van de wortelknol is vrij vlak, daarom adviseren wij ook dat een lekker sausje erbij een heel goed idee is!

Eigenlijk is het wat mij betreft niet heel noodzakelijk om helemaal uit de vinden wat die konjak allemaal voor je gezondheid zou kunnen doen. wij adviseren het als een ingredient voor een snelle pasta-hap om snel extra groenten op tafel te hebben. Je houdt de darm gezond en de bloedsuikers stabiel! Bestel gewoon een doosje van 10 stuks, dat is goedkoper en handig in gebruik!

Natuurlijke heeft Henk in ons boek een paar recepten gemaakt met de Konjak wortel. Leuk, lekker, makkelijk en heel erg snel op tafel!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *