Verbazing, darm perikelen en aspartaam

Afgelopen week was leuk, druk, bijzonder apart en heel erg hectisch. De lezingen en workshops gingen de afgelopen weken vooral over darmproblemen en hoe je die kunt verhelpen en voorkomen. De meeste lezingen komen dan uit op parasieten, crohn, colitus ulcerosa en prikkelbaar darmsyndroom. En dan vooral de overeenkomsten en niet zo zeer de verschillen tussen alle diverse namen.

Door veel vagen en door met mensen aan de slag te gaan merk je weer hoe belangrijk het is om een volledig beeld te hebben wat er allemaal speelt. Vaak vertellen mensen per ongeluk niet alles wat ze allemaal eten.

Dat aspartaam een stof was die je beter niet kunt eten wist ik al, dat je er ook hersentumoren van kon krijgen was bij mij nog niet helemaal bekend. Vooral de omzettingen in Methanol was een feit dat bij mij ook nog niet volledig was doorgedrongen. Deze stof is een gifstof voor het centraal zenuwstelsel en het is mogelijk om het zicht in je ogen daardoor te verliezen. Door deze gifstof wordt het totale systeem ook sterk verzuurd en dus werken alle metabole processen niet of nauwelijks meer. Kijk zelf of je nog kunstmatige zoetstoffen in je huis hebt staan en gooi die bij het chemisch afval…

Gelukkig heb ik de afgelopen week ook mensen verder kunnen helpen en werkelijk kennis kunnen geven over de werking van het eigen lichaam. Zeker als je lijf niet meer optimaal werkt is het noodzakelijk dat je zelf weet hoe de processen werken en hoe je het kunt beïnvloeden.

Dat is ook mijn belangrijkste missie met het geven van informatie over voeding; ieder individu zelf de kennis laten opdoen en weer weten hoe het ‘dashboard’ van je lijf werkt.

Wie wil er meehelpen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *